در مصاحبه استخدام مشاور املاک چه سوالهایی از متقاضی بپرسیم؟

برای موفقیت در حرفهٔ مشاور املاک، استخدام کارمند آژانس آن هم از طریق مصاحبه، اهمیت زیادی دارد. زیرا استخدام یک کارمند مناسب برای آژانس املاک باعث پیشرفت سریعتر و افزایش مراجعهکنندگان خواهد شد. به همین دلیل باید در جایگاه مدیر آژانس یا مسئول استخدام در آژانس املاک، با نحوهٔ مدیریت جلسهٔ استخدام مشاور املاک و انتخاب سوالهای مناسب در این زمینه آشنا شوید. این آشنایی به شما کمک خواهد کرد تا در مصاحبه استخدام مشاور املاک، با پرسیدن سوالات زیرکانه، هدف و نیاز جویندهٔ کار را سنجیده و کارمند مناسبی برای آژانس استخدام کنید. آگاهی از این سوالات به شما کمک میکند ضمن نیازسنجی مخاطب، بهترین کارمند را برای آژانس خود استخدام کنید. برای آشنا شدن با سوالات مهم جلسهٔ استخدام مشاور املاک در ادامه با آکادمی املاک دیوار همراه باشید.
فهرست مطالب
جلسه مصاحبه استخدام مشاور املاک
در جلسه مصاحبه استخدام مشاور املاک، شاید سوالاتی مرسوم و رایج به ذهن شما خطور کند. سوالاتی که اغلب کلیشهای بوده و نمیتواند در یک جلسهٔ استخدام، هدف و نیاز اصلی فرد جویندهٔ کار را مشخص کند.
سوالاتی از قبیل موارد زیر، اکثرا در مصاحبههای استخدامی مطرح میشوند:
- چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟
- بزرگترین نقطهٔ قوت شما چیست؟
- بزرگترین نقطهٔ ضعف شما چیست؟
- در مورد آژانس املاک ما چه میدانید؟
- آیا فکر میکنید برای این موقعیت شغلی مناسب هستید؟
پرسیدن چنین سوالاتی لازم است؛ اما نمیتوان تنها با رسیدن به پاسخ آنها متوجه نیاز و هدف اصلی فرد جویای کار شد. زیرا اغلب افراد به صورت ارادی تلاش میکنند در جواب سوالات استخدامی شما به نکاتی اشاره کنند که باب میل باطنیشان نبوده و صرفاً برای جلب رضایت و استخدام گفته میشود. بنابراین باید با استفاده از تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها (Needs Analysis)، تلاش کنید به هدف و نیت اصلی فرد جویای کار برای استخدام در آژانس املاک، پی ببرید.

تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها
تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها به شما در جایگاه مصاحبهگر شغلی کمک میکند ریشهٔ اصلی نیاز افراد جویای کار برای استخدام در آژانس املاک را پیدا کنید. تکنیک تجزیه و تحلیل نیازها شامل یک فرآیند ۷ مرحلهای است. ۴ مورد اول از این فرآیند، مربوط به تجزیه و تحلیل نیازها و ۳ مورد دیگر آن مربوط به رابطه شما با کارمند استخدامی است. این ۷ مرحله شامل گذشته، اکنون، اهداف و نیازهای آتی، چالشهای آتی، دستورالعمل کاری، روند انجام کار و مدیریت چالشها و اعتراضات میشود.
گذشته
اولین مرحلهٔ فرآیند استخدام مشاور املاک، گذشته نام دارد. نکتهٔ مهم در مرحله گذشته، پیدا کردن جواب سه سوال مهم از گذشته کاری متقاضی ست. این سه سوال مهم به شرح زیر است:
۱- در تجربهٔ کاری گذشته خود چه چیزی را بیشتر دوست داشتید؟
۲- آیا در تجربیات گذشتهٔ کاری شما، موردی وجود داشته که به آن علاقهمند نبودید؟
۳- چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟
در این مرحله باید به پاسخ سوالات افراد به خوبی دقت کرده و نکات کلیدی صحبتهای آنان استخراج کنید. در مرحلهٔ گذشته، شما همانند دکتری هستید که با شنیدن گذشتهٔ فرد به دنبال علائم حیاتی و مهم میگردد. در این مرحله باید صبور باشید تا علایق و مشکلات فرد در تجربهٔ قبلیاش را جویا شوید.
اکنون
بعضی از سوالات مصاحبهگران، از طرف افراد جویای کار به صورت کلی پاسخ داده میشود. به عنوان مثال شاید از طرف مقابل بخواهید در مورد شغل قبلی خود صحبت کند. احتمالا او در پاسخ میگوید که شغل قبلیاش حجم کاری بالایی داشته یا محیط خوبی نداشته است. چنین پاسخهایی بسیار کلی بوده و احتمالا مقیاس فرد دربارهٔ میزان حجم کار یا محیط خوب با مقیاس شما متفاوت باشد. بنابراین بهتر است او از بین ۱ تا ۱۰ مقیاس فکری خود را در این زمینه مشخص کند. در استفاده از این ترفند، اگر فرد مصاحبه شونده، امتیازی کمتر از ۱۰ به سوال شما داد، باید دلیل کم بودن آن پرسیده شود. همچنین باید با شنیدن یک دلیل، از مصاحبهشونده بخواهید در صورت وجود دلایل دیگر، آنها را عنوان کند.

اهداف و نیازهای آتی
در ادامهٔ این فرآیند، باید با پرسیدن سوالات متعدد دربارهٔ آیندهٔ شغلی افراد، در جستجوی این باشید که آنها به دنبال چه مزایایی در آیندهٔ کاریشان هستند. به طور عمومی بیشتر افراد برای دلایل زیر به دنبال تغییر در شغل خود هستند:
- درآمد بیشتر
- کمیسیون بالاتر
- دسترسی به محیط کار و ابزارهای فناوری بهتر
- نزدیکی به محل زندگی و داشتن وقت بیشتر برای بودن با خانواده
این لذتها باعث میشود آنها به فکر تغییر شغل باشند. ازطرفی همیشه پیدا کردن دلایل لذت در آیندهٔ کاری برای شما آشکار نیست. گاهی باید با برانگیختن احساسات فرد مقابل، لذتهایی که او به دنبال دسترسی به آنها در آینده است را پیدا کنید. بنابراین بهتر است از او بپرسید:
- در صورت افزایش درآمد، چه احساساتی در شما ایجاد میشود؟
- تصویری از آنچه محیط کاری خوب در آینده برای شما ایجاد میکند، برای من توصیف کنید.
و سوالاتی از این قبیل که مصاحبهگر را متوجه احساسات مصاحبهشونده میکند و تغییرات مطلوب کاری و لذتهای مورد انتظار در آینده را نشان میدهد.
چالشهای آتی
در جایگاه یک استخدامکننده، کشف کنید که چه چیزی برای فرد مصاحبه شونده، درد و رنج کاری محسوب میشود. زیرا وجود مسائل دردآور کاری باعث میشود با وجود فراهم بودن سایر شرایط کاری خوب، فرد از ادامهٔ همکاری پشیمان شود. بنابراین باید بدانید چه چیزی برای فرد جویای کار رنج و زحمت کاری محسوب شده و میتواند احساسات بدی در او ایجاد کند.
ویدیو آموزش جلسه مصاحبه استخدام را اینجا ببینید:
View this post on Instagram
دستورالعمل
در این مرحله، نوبت به شما میرسد. شما باید با ارائهٔ پیشنهاد در زمینهٔ هدایت فرد جویای کار، به او کمک کنید تا در محیط کاری جدید خود بهخوبی پیشرفت کند. در مرحلهٔ دستورالعمل، شما باید به فرد جویای کار دربارهٔ شرایط محیط کاری و مزایای آژانس خود توضیح دهید. همچنین میتوانید با آگاهی از شخصیت فرد جویای کار، پیشنهاداتی برای داشتن تجربهٔ کاری بهتر در محیط کاری جدید به او ارائه دهید.
مطلب حاضر، بخشی از مجموعه مدیریت و استخدام مشاوران املاک محسوب میشود. برای مطالعه عمیقتر، مطالب زیر را هم به برنامه خود اضافه کنید:
- در استخدام مشاور املاک لوکس به چه نکاتی دقت کنیم؟
- ۸ نکته که برای استخدام مشاور املاک مبتدی باید رعایت کنید
- چه نکاتی را به مشاور املاک جدید خود آموزش دهیم؟
- با قوانین اداره کار در حوزه املاک آشنا شوید
- چگونه یک مشاور املاک را از آژانس اخراج کنیم؟
- برای تبدیل شدن به یک مدیر عالی آژانس، به نظرات و انتقادها گوش دهید
روند انجام کار
در این مرحله باید به مصاحبهشونده بگویید که چه چیزی در کار آژانس املاک مهم است؟ انتظارات شما از کارمند آژانس چیست؟ و اینکه آنها چه مزایایی از کار در این آژانس، کسب میکنند. یا اینکه در صورت نارضایتی، با چه پیامدهایی مواجه خواهند شد. این توضیحات کمک میکند، مصاحبهشونده با شنیدن شرایط کاری، به سرعت تصمیم خود را برای ادامهٔ فعالیت مشخص کند.
مدیریت چالشها و اعتراضها
گاه احتمال دارد در بیان توضیحات و صحبت دربارهٔ انتظارات و توقعات آژانس املاک، اعتراضی از سوی فرد مصاحبهشونده بیان شود. باید بدانید که بیشتر این مخالفتها، بهانه است. چرا که اغلب افراد تمایل به حضور در جایی دارند که باب میلشان باشد. در واقع اگر محیط کاری با اهداف آنها همخوانی نداشته باشد، شروع به مخالفت میکنند. در این مرحله، شما نقش کلیدی ایفا میکنید. باید بتوانید بهانههای بیدلیل فرد مقابل را با دلیل و منطق رد کنید. تا در نهایت مشخص شود فرد جویای کار، خواستار استخدام در موقعیت شغلی مورد نظر هست یا خیر؟
جمعبندی
جلسه مصاحبه استخدام مشاور املاک یکی از مهمترین مراحل راهاندازی یا دوام یک آژانس املاک موفق و حرفهای است. بسیاری اوقات به دلیل نداشتن تخصص کافی از سوی مصاحبهگر، افرادی در آژانس املاک استخدام میشوند که برای آن مناسب نیستند. این افراد تنها باعث ضررهای مالی به آژانس شده و حتی ممکن است اعتبار آژانس املاک را خدشهدار کنند. بنابراین توجه به نحوهٔ صحیح مدیریت جلسات استخدام مشاور املاک، بسیار مهم است.
شما در جایگاه یک مصاحبهگر حرفهای باید بتوانید با دوری از سوالات کلیشهای، هدف اصلی فرد جویای کار برای تغییر شغل قبلی خود را جویا شده و دیدگاه او نسبت به انتخاب محیط کاری جدید را بسنجید. کسب این اطلاعات، علاوه بر آگاهی از مهارتهای ذکر شده در این مطلب، به تجربهٔ کاری شما نیز بستگی دارد. بنابراین تلاش کنید در این زمینه تجربه کسب کرده و از همکاران دیگر در این راه کمک بگیرید.
منبع: Therealestatetrainer