دانلود نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان به همراه نکات حقوقی

با افزایش قیمت مسکن در سالهای اخیر، پیش خرید آپارتمان و انعقاد قرارداد پیش فروش آپارتمان رونق بسیاری گرفته است. دلیل اصلی افزایش تقاضا برای پیش خرید آپارتمان قیمت پایینتر آن نسبت به آپارتمان به اصطلاح کلید نخورده و تکمیل شده است. از طرفی در ملک پیش خرید شده، طراحی ملک و اجزای داخلی آن تاحدی قابل تغییر هستند. همچنین در این نوع املاک، خریدار میتواند مراحل ساخت و کیفیت اجزای داخلی ساختمان را مشاهده کند. موردی که در خانههای ساخته شده و آمادهٔ تحویل مشاهده نمیشود. در مجموع، پیش خرید آپارتمان یکی از جذابترین گزینهها برای افرادی است که سرمایه نقد زیادی ندارند. اگر شما هم به این نوع از فروش برای مشتریهای خود فکر میکنید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
اغلب مشاهده میشود که با وجود مزایای پیش فروش خانه، مشکلاتی برای خریداران ایجاد شده است. مشکلاتی از قبیل کلاهبرداری و فروش ملک به چند نفر، ناتمام ماندن ساختمان، اجرای ناصحیح نقشهٔ ساختمان یا تحویل ندادن ملک در زمان تعیین شده به خریدار که همگی چالشهایی اساسی هستند. بنابراین آشنایی مشاوران املاک با قرارداد پیش فروش آپارتمان، به آنها کمک میکند تا از بروز مشکلات قانونی در زمینهٔ پیش خرید جلوگیری کنند.
فهرست مطالب
قرارداد پیش فروش آپارتمان
در قرارداد پیش فروش آپارتمان همانطور که از نام آن پیدا است، واحد مسکونی پیش از رسیدن به مرحلهٔ آماده شدن برای فروش، از سوی مالک به فروش میرسد. به عبارت دیگر، ملک مورد نظر پیش از آن که قابل سکونت شود، به فروش میرسد. در سال ۱۳۸۹ قوانینی شامل بر ۲۵ ماده و ۴ تبصره در خصوص پیش فروش آپارتمان، تصویب شد. جزئیات این قوانین در سایت وزارت راه و شهرسازی نمایش داده شده است.
طبق قوانین، هر قراردادی که به موجب آن، مالک رسمی زمین یعنی فروشنده، نسبت به احداث یا تکمیل واحد ساختمانی موظف شود، قرارداد پیش فروش ساختمان است. در این نوع قرارداد، واحد ساختمانی مذکور با هر نوع کاربری از ابتدا یا در زمان احداث، تکمیل یا بعد از پایان عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد یعنی خریدار درمیآید.
دانلود نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان pdf

نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان
مشاوران املاک باید با نمونهٔ قرارداد پیش فروش آپارتمان، آشنا باشند. این قرارداد به مشاوران املاک کمک میکند تا در کوتاهترین زمان، نکات حقوقی لازم در خصوص بستن قرارداد پیش خرید ساختمان بین فروشنده و خریدار را رعایت کنند. در نتیجه، آنها میتوانند قراردادی استاندارد در این زمینه در اختیار داشته باشند. مشاوران املاک باید در کنار استفاده از نمونهٔ قرارداد پیش فروش آپارتمان به نکات حقوقی آن نیز توجه داشته باشند.
نکات حقوقی پیش فروش آپارتمان
برای پیش فروش املاک، توجه به نکات حقوقی آن ضروری است. از جمله این نکات، صحت مشخصات طرفین معامله است. مشاوران املاک باید تمامی مشخصات افراد از قبیل نام، تاریخ تولد، شمارهٔ شناسنامه، نشانی و شمارهٔ تماس را بررسی کرده و از صحت آن اطمینان حاصل کنند. نکتهٔ دیگر، مطالعهٔ دقیق مدارک فروشنده است. این مدارک شامل سند ملک، پروانهٔ ساخت ساختمان، نحوهٔ تقسیم ملک است.
خریداران باید پیش از بستن قرارداد پیش خرید ساختمان به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و اسناد مربوط به ملک مورد معامله را ارائه دهند. در این صورت از آخرین وضعیت ملک اطلاع کسب میکنند. بنابراین بهتر است مشاوران املاک، خریداران را در این زمینه راهنمایی کنند.
قرارداد پیش فروش آپارتمان از نوع عقد نامعین محسوب میشود. نکتهٔ حقوقی مهم در زمان بستن این قرارداد، ذکر دقیق جزئیات در قرارداد است. بنابراین مهم است که جزئیات مربوط به ملک از قبیل مساحت، طبقه، واحد، اشتراک آب، برق، گاز، پارکینگ، انباری و محل آن ذکر شود. همچنین باید نقشهٔ ساختمان، تعداد اتاق خوابها و نوع مصالح ساختمانی و جنس آنها در قرارداد به طور دقیق ذکر شود. ذکر این جزئیات، باعث میشود از ایجاد اختلاف و مشکلات احتمالی در این زمینه جلوگیری شود.
دانلود نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان word
یکی از نکات مهم حقوقی در زمان بستن قرارداد پیش فروش خانه، قیمت ملک و چگونگی پرداخت آن است. باید مواردی از قبیل نحوه تسویه حساب، زمان پرداخت، پرداخت به صورت نقد یا چک در قرارداد ذکر شود. همچنین تعیین تاریخ تحویل ملک و ذکر آن در قرارداد نیز بسیار اهمیت دارد. بهعلاوه، باید در خصوص زمان تحویل ملک، ضمانت اجرایی در نظر گرفته شده باشد. بدین ترتیب در صورت تاخیر در زمان تحویل ملک در موعد مقرر، خریدار میتواند ضررهای خود را طبق قانون جبران کند.
این مطلب، بخشی از مجموعه قراردادنویسی آکادمی املاک است. برای دانلود نمونههای دیگر، مطالب زیر را مطالعه کنید:
سخن آخر
مشاوران املاک پس از پیشنهاد ملک به خریدار و انجام مذاکرات ابتدائی، باید طرفین معامله یعنی خریدار و فروشنده را به منظور تنظیم سند رسمی قرارداد پیش فروش آپارتمان به دفترخانههای رسمی، ارجاع دهند. زیرا مشاوران املاک نمیتوانند اقدام به تنظیم قرارداد پیش فروش خانه کنند. در واقع این وظیفه بر عهدهٔ دفاتر اسناد رسمی است. مشاوران املاک تنها میتوانند فایلهای مناسب برای پیش خرید را به مراجعه کننده، معرفی کرده و با ذکر نکات حقوقی و انجام مذاکرات اولیه، به خریدار و فروشنده در این زمینه، خدمات مشاورهای ارائه دهند.
در بخش زیر میتوانید پیشنمایشی از نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان را مشاهده کنید.