دروس پایه

دروس پایه آکادمی املاک دیوار

دانلود قرارداد مشارکت در ساخت به‌همراه نکات حقوقی

شراکت در ساخت و چالش‌های حقوقی

قرارداد مشارکت در ساخت همان‌طور که از نامش پیداست به شراکت و همکاری چند شخص (حقیقی یا حقوقی) در ساخت یک ساختمان گفته می‌شود. این قرارداد اغلب زمانی به کار می‌آید که شخصی زمین یا خانه کلنگی دارد. هرگاه فرد بخواهد یک مجتمع مسکونی با کمک فرد دیگری بسازد، این قرارداد منعقد می‌شود. دانلود قرارداد مشارکت در ساخت به‌عنوان یکی از نیازهای مشاوران املاک برای در دست داشتن اسناد و مدارک نمونه، در این مطلب آکادمی دیوار املاک فراهم شده است.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

در شرایط مشارکت در ساخت، درواقع مشتری بعد از محاسبه‌های فراوان، متوجه می‌شود از پس هزینه‌های ساخت و ساز بر نمی‌آید. به همین دلیل به دنبال شخصی می‌رود که بتواند با او در ساخت مجتمع مسکونی، همکاری کند. این همکاری گاهی بین چند نفر یا یک شخص حقیقی با شخص حقوقی، انجام می‌شود. آوردهٔ یک طرف، زمین است و آوردهٔ طرف دیگر، توانایی ساخت‌وساز.

در قرارداد مشارکت در ساخت، طرفین بر سر مالکیت واحدهای ساخته شده، توافق می‌کنند. به این قرارداد، مشارکت در ساخت گفته می‌شود. این قراردادها از قوانین و نکات حقوقی خاصی پیروی می‌کنند. طرفین باید حتما به این نکات، توجه ویژه داشته باشند تا مبادا در حین ساخت با شریک خود دچار مشکل شوند. در آکادمی املاک دیوار دربارهٔ مهم‌ترین نکات حقوقی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت رعایت شود، شما را آگاه می‌کنیم. در ضمن می‌توانید برای دریافت فرم خام قرارداد مشارکت در ساخت word از لینک زیر استفاده کنید.


دانلود قرارداد مشارکت در ساخت WORD


  • نکته

بسیاری از مشاوران املاک در حوزه مشارکت در ساخت و سرمایه‌گذاری هم فعالیت می‌کنند. اگر از این دسته مشاوران هستید و برای جذب سرمایه‌گذار، از دیوار استفاده می‌کنید، پنل املاک دیوار گزینه‌های خوبی را برای مدیریت بهتر آگهی‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد. برای آشنایی بیشتر، مطلب آموزش پنل املاک دیوار را بخوانید یا برای ثبت‌نام رایگان، روی تصویر زیر کلیک کنید.

ثبت نام در پنل املاک دیوار

انتخاب داور در قرارداد مشارکت در ساخت

انتخاب داور در قرارداد مشارکت در ساخت بسیار مهم است. در قدم اول باید سعی کنید شخصی را به عنوان داور انتخاب کنید. این فرد باید در این کار تخصص کافی داشته باشد و بیشتر به عنوان میانجی‌گر و ریش‌سفید بین طرفین قرارداد، به صورت یک قاضی عمل کند. بهتر است از همان ابتدای قرارداد داور را انتخاب کنید. این کار مهم است؛ پس آن را به زمان بعد از بروز اختلاف، موکول نکنید.

نکته مهم اینکه عقد قرارداد مشارکت در ساخت در دسته‌بندی عقد نامعین در قراردادهای ملکی قرار می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با این نوع عقود، مطلب زیر را مطالعه کنید.

عقد نامعین چیست و در قراردادهای ملکی چه معنایی دارد؟

نکات حقوقی املاکحتما در قرارداد زمانی که داور باید اظهار نظر کرده و رای خود را ابلاغ کند مشخص کنید. طریقهٔ ابلاغ رای داور را هم از همان ابتدا تعیین کنید. برای اطلاع از اینکه داور چه نقشی در قرارداد مشارکت در ساخت دارد، رویلینک دانلود پایین برای دریافت فرم نمونه شماره 2 قرارداد مشارکت در ساخت کلیک کنید.

اگر داور در زمانی که تعیین شده رای خود را صادر نکند، باید خسارت به وجود آمده برای طرفین را جبران کند. همچنین به حکم دادگاه، تا مدت زمان ۵ سال هم از داوری محروم خواهد بود.

دادگاه تا انقضای مدت داوری یا استعفای او به اختلاف طرفین قرارداد رسیدگی نمی‌کند. پس توجه داشته باشید که در این مدت میانجی برای خود انتخاب کنید.

انتخاب کارشناس فنی مرضی الطرفین، زمانی به شما کمک خواهد کرد که اختلاف به وجود آمده میان شما و شریکتان نیاز به مراجعه به دادگاه و داوری نداشته و با اظهارنظر کارشناسی حل شود. نیازی نیست که کارشناس فنی، حتما کارشناس رسمی باشد. دانلود قرارداد مشارکت در ساخت word به شما کمک خواهد کرد که از مفاد موجود در این قرارداد به خوبی آگاه شوید.


دانلود قرارداد مشارکت در ساخت PDF


اختلاف در قرارداد

اختلاف، موضوع بسیار مهمی است. از همان ابتدا به آن توجه کنید و برای حل و فصل اختلاف تدابیری بیاندیشید. اگر یکی از طرفین در انجام تعهدات مهم تخلفی انجام داد، برای او وجه التزام یا خسارت روزانه در نظر بگیرید. با دانلود pdf قرارداد مشارکت در ساخت می‌توانید از بندهایی که برای زمان اختلاف در نظر گرفته شده، آگاه شوید.

گاهی زمان‌بندی پیشرفت در کار برای طرفین ابهاماتی به وجود می‌آورد. پس تا جایی که امکان دارد این زمان‌بندی را مطابق با تعاریف ارائه شده در دفاتر خدمات الکترونیک یا استاندارد در نظر بگیرید.

زمان‌بندی پیشرفت در کار ساخت‌وساز اغلب چالش‌های حقوقی را برای طرفین ایجاد می‌کند و موجب ناراحتی می‌شود.

بهتر است که پیشرفت کار در فواصل زمانی یک یا دو ماهه با انجام صورت‌جلسه به امضای مالکان، سازنده و کارشناس فنی مرضی‌الطرفین برسد. در این صورت بروز اختلافی به حد صفر می‌رسد.

دربارهٔ قرارداد با یک شرکت سهامی موضوع مهم‌تر هم می‌شود. در این صورت اگر در روند کار تخلفی از طرف مقابل صورت پذیرد، نمی‌توانید خسارت به وجود آمده را از شرکا بخواهید. مگر اینکه از روز اول در قرارداد خلاف این را ذکر کرده باشید. شرکت‌های سهامی نقش بسیار مهمی در این قرارداد داشته و امکان بروز اختلاف در قرارداد با این شرکت‌ها بیشتر است. با دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، از اختلاف‌های احتمالی که در طول قرارداد با این شرکت‌ها به وجود می‌آید، مطلع می‌شوید.

اگر بین طرفین در انجام تعهدهایی که در قرارداد پیش‌بینی شده اختلافی پیش آید، مسئولیت اثبات ادعا بر عهده متعهد قرارداد است. مگر اینکه چیز دیگری در قرارداد ذکر شده باشد.

برای ضمانت در قرارداد مشارکت در ساخت، معمولاً چکی برای ضمانت میان طرفین به منظور انجام تعهدات در نظر می‌گیرند. در صورت بروز تخلف و اثبات خسارت، چک ضمانت برای جبران خسارت، قابل وصول است.



سند رسمی در نکات حقوقی املاکفسخ قرارداد

همه، مواردی که منجر به فسخ می‌شود را در قرارداد پیش‌بینی کنید. از همان اول مشخص کنید که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند، حق فسخ قرارداد را دارید. با کلیک روی لینک دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت pdf مواردی که منجر به فسخ قرارداد می‌شود را می‌شناسید.

اگر در این قرارداد، یکی از طرفین عمداً موقعیتی را در جهت فسخ قرارداد طرف مقابل به وجود آورد، باید از ابتدا در قرارداد برای او جریمه‌ای تعیین شود.

در صورت پایان زمان قرارداد در شرایطی که هنوز پروژهٔ ساخت‌وساز به پایان نرسیده باشد، حق فسخ قرارداد یا ضرر برای هر دو طرف وجود نخواهد داشت. مگر اینکه در قرارداد بر سر این موضوع توافق، شده باشد.

فسخ در قراردادهایی که تعداد طرفین زیاد است، کمی دشوار خواهد بود. بنابراین در زمان عقد قرارداد، حتما برای این موضوع که اگر برخی مایل به فسخ باشند و برخی دیگر خیر، تدبیری اندیشیده شود. برای آگاهی از مفاد دقیق فسخ در این قراردادها، نمونه قرارداد موجود در این مطلب را دانلود کنید.

فوت در قرارداد مشارکت در ساخت

گفتن این موضوع خیلی آسان نیست؛ اما نکتهٔ حقوقی بسیار مهمی است. مرگ خبر نمی‌کند. بنابراین باید امکانش را همیشه در نظر گرفت. از همان ابتدا در قرارداد فوت را پیش‌بینی کنید. به طور معمول بعد از فوت، ورثهٔ طرفین انجام امور را بر عهده می‌گیرند. شاید ورثهٔ سازنده بر خلاف او تخصصی در ساخت‌وساز نداشته باشند. در شرایطی دیگر، شاید ورثهٔ مالک از تعهدات شما با سازنده اطلاعی نداشته باشند. بنابراین حتما برای چنین زمان‌هایی برنامه‌ریزی کنید. پیشنهاد ما به شما این است که با کلیک روی فایل word قرارداد مشارکت در ساخت، بیشتر درباره مفادی که برای فوت در زمان قرارداد مشخص شده، بدانید.

درس تکمیلی: نکات مهم در مدیریت جلسه عقد قرارداد ملک

کلام آخر

قرارداد مشارکت در ساخت، شاید یکی از پیچیده‌ترین قراردادهای موجود در نظام حقوقی باشد. البته یادتان نرود که با رعایت تمام نکات حقوقی و استفاده از مشاور متخصص در زمان عقد قرارداد و در طول قرارداد، می‌توان از پیچیدگی آن کاست. در نهایت با درایت و پیش‌بینی‌های لازم، قادر خواهید بود یک شراکت صحیح را برای طرفین رقم بزنید.

اگر تنها قصد مشاهده قرارداد مشارکت در ساخت را دارید، از بخش‌های زیر استفاده کنید.

قرارداد مشارکت در ساخت word

 

قرارداد مشارکت در ساخت pdf

 

ثبت نام در پنل املاک دیوار
ثبت نام در پنل املاک دیوار
ممکن است این مطالب را هم دوست داشته باشید
1 نظر
  1. مهندس مهد ظفریاری نژاد می‌گوید

    ( مهندس و کارشناس و مشاور )
    ((دیدگاه ،شما آیند شماست))
    مشارکت در ساخت
    مهندس مهدی ظفریاری میگوید قرار داد مشارکت در ساخت چیست و چگونه تنظیم میشود.
    یعنی یک طرف قرارداد مالک ملک است و طرف دیگر قرارداد سازنده و سرمایه گذار ،در نهایت زمین و ساختمان طبق توافقات ساخت شده و به دو طرف با توجه به درصد سرمایه گذاری اولیه سود تعلق میگیرید ( معمولا اگر قرار داد کامل و دقیق باشد وساختمان طبق برنامه زمان بندی ساخته شود و سند هم به موقع صادر شود ، سرمایه هر طرف درمدت زمان تقریبی یک سال و دو برابر وگاهی تا 6 و بیشتر میشود با توجه به موقعیت ملک و تعداد طبقات و تراکم ساخت وقیمت نهایی و مشتری پسندی سود ، ارزش افزوده خوبی برای دو طرف قرار داد دارد)
    نکات مهم قرار دادها مشارکت در ساخت در هرجای و با هرکسی چنین قرار دادهای رو تنظیم نکنیم مثلا با خود مالک در دفتر املاک خودش و یا خود سازنده در دفتر املاک خودش و یا یا بین خودتون به صورت قرارداهای دست نویس اصلا و یا با مراجعه به املاک که افرادی که امین نیستند ( تحقیق وامتحان کنید )و تخصص کافی هم ندارند در نتیجه تعداد کمی از مشاوراملاک توانایی تنظیم دقیق و مدیریت واجرای چنین قرار دادهای رو دارند و بیشتر قرار داد های که از روی متن آماده قدیمی تنظیم میشود داری مشکلات اساسی هستند و گاهی بسیار نکات بروز و رو ندارد و در زمان بروز مشکل حتی باعث زیان وگاهی ورشگستگی طرفین قرار میشود مخصوص اگر یک طرف قرار داد آپارتمانهان را پیش فروش کند و تعهد تحویل و تنظیم سند در روز مشخص هم داده باشد و خسارات روزانه هم مشخص کرده باشد مثلا روز1میلیون که نهایت نه تنها سود نمی کند بله ورشکسته میشود.
    البته انچه میخواهم بیان کنم اینکه در چنین قرار داد های نحوه تنظیم ومتن قرار داد و توافقات کامل و شرایط خاص رو باید پیش بینی و تکمیل کرد و بعد و قرار دادن یک یا چند داور متخصص درحوزه مهندسی و حقوق حتما لازم میباشد تا در زمان بروز اختلافات چه کوچک وچه حوادث بزرگ مثل فوت یک طرف قرار داد یا عدم تکمیل و پیش رفت پروژه طبق برنامه زمان بندی و مشکلات کاهش تراکم و یا افزایش تراکم ساخت طبق قوانین شهرداری و.. و یا فروش بدون رضایت طرفین و مواراد دیگر هر طرف قرار بتواند به راحتی پرژه مذکور را در اسرع وقت تکمیل و هزینه خود را از طریق سرمایه و یا تضمین بانکی و یا سند ملک دریافت کند، البته نکته کلید انتخاب داورامین و متخصص میباشد و اینکه اختیارات کامل داشته باشد تا در کمترین زمان و بدن نیاز به طی شکایت طولانی نظر کارشناسی و دقیق رو بدهد و به مراحله اجرا برسوند.
    مهم ترین نکته چنین قرار داد های نحوه تنظیم متن قرار داد مشارکت در ساخت است که شامل مباحث
    1- احزار هویت طرفین قرار داد 2- احزار مالکیت مالک و بررسی مدارک ملک و قیمت گذاری زمین ملک3- مباحث ، تراکم ساخت مجاز چقدر است وسنجش و بررسی قیمت ساخت هرمترمربع با توجه به کیفیت توافقی ؟و قیمت نهایی فروش چگونه است ؟( میزان سود پروژه مشخص میشود)4- توان مالی و تخصص سازنده ،تضمین بانکی، سند و یا چک و حتی ضامن معتبر 4- قراردادن داور امین و متخصص برای حل مشکلات احتمالی5- درنهایت باید قرار داد برای دو طرف معامله سودهی و مزیت داشته باشد تا در ساخت و ساز و انجام تمام مراحل ترغیب شوند نمیشود یک طرف دو برابر طرف دیگر سود کند مگر یا سرمایه بیشتری داشته باشد و یا در عمل خدمات بیشتری انجام داده باشد برای همینه که معمولا اگر 4میلیارد قیمت زمین ملک باشد و4 میلیارد هم سازنده سرمایه بیاورد بازهم سازنده60تا70 درصد سهم دارد ( چون خدمات بیشتری انجام می دهد )ولی مالک 40تا30 درصد سهم دارد( کاری خاصی نمی کند )

    کمیسیون قرار داد های مشارت در ساخت چگونه است؟
    معمولا کمسیون های مشارکت نامه توافقی است و خارج از نرخنامه ها یعنی درصدی از کل سرمایه و براساس میزان تخصص و پیگیری بودن و مسئولیت مشاور املاک بستگی دارد. ( بین 0.3 دهم تا3 درصد شامل میشود که امروزه .5 درصد ثمن کل برای قرار داد های مشارکت ساده و برای قرار دادهای مشارکت دقیق تر که مشاورخودش مهندس و یا وکیل است و داور هم است 1 درصد میباشد(یعنی اگر مشاور املاک داری رشته مرتبط مهندسی و حقوق است و در نهاین برای اجرای و تفهیم کل متن قرار داد و در صورت بروز مشکلات بزرگ و جزئی و اختلافات نیز داور میباشد و مسئولیتش سنگین است در کل زمان پروژ تا اتمام قرار داد( ممکن چند سال) و مسئولیت تایید مبالغ و پیشرفت کار و… نیز میباشد معمولا درصدی از کل پروژ سهم می باشد مثل مدیران اجرای پروژه ولی ایشان در سمت اجرای قرار داد و داوری در مشکلات) مثلا اگر سقف تراکم ساخت کمتر شد و.. چه باید کرد یا سازنده وسط کار نساخت چون صرفه اقصادی ندارد یا چند پروزه و توان مال نداشت و یا مالک بهانه واهی گرفت و بدون اجازه فروش داشت و..در صورت انتخاب راه معمولی قانون بسیار زمان بر و هزینه بر . گاهی باعث ورشکستگی است ولی یک مشاور املاک و داور متخصص و سرپرست اجرای قرار داد می تواند به راحتی طبق اختیاری که دو طرف قرار داد به ایشان داد است بسیاری از مشکلات را کمتر از 1 ساعت حل کند ان هم قاطع و قانونی
    در نهایت بسیاری از همکاران وسازندگان همیشه فکر میکنند که یک متن برای هرنوع مشارکت نامه میتوان استفاده کرده درصورتی که هر نوع قرار داد مشارکت با توجه به ارزش افزوده و بازدهی ونحوه اجرای ان ومواردی دیگر باید تنظیم شود مثل زمینی که قابالیت ساخت تجاری مسکونی دارد و با قرار داد مسکونی بسیار فرق میکند چرا که گاهی تمام هزینه ساخت ملک را میتوان از طرق فروش تجاری به راحتی کسب کرد ولی برای مسکونی چنین موردی کمتر صدق میکند
    سعی کنید این نکات بنویسید ودر تمام معاملات یک بار این نکات را چک کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.