دانلود نمونه قرارداد فروش خانه در رهن بانک مسکن

خرید و فروش خانه، کار معمولی برای شما به عنوان مشاوران املاک به حساب میآید. ازطرفی خرید و فروش خانه و آپارتمان در رهن بانک مسکن یا هر بانک دیگر اعطا کننده وام، ظرایفی دارد که باید در مورد آن مطلع باشید. بدین صورت که قرارداد فروش خانه در رهن بانک مادههای قانونی دارد که باید آنها را در معامله لحاظ کنید.
فهرست مطالب
وام مسکن چیست؟
بسیاری از افراد با وام مسکن توانستهاند، خانهدار شوند. این جملهای است که بسیار شنیدهایم. در واقعیت نیز همین اتفاق میافتد. بسیاری از جوانها توانستهاند با این وام صاحب خانه شوند. در اغلب مواقع پول جوانترها به اندازهای نیست که به سادگی خانهدار شوند. زمانی که بودجهٔ افراد از هزینه خرید ملک بالاتر است، وام مسکن گزینهٔ مناسبی شمرده میشود.
بانکهای گوناگونی در کشور (خصوصا بانک مسکن و ملی) وام مسکن را با درصدهای بازپرداخت متفاوتی ارائه میکنند. در کشورهای دیگر، برای انواع مسکن، از دو تا ۲۰ درصد سود بازپرداخت دریافت میشود. در ایران هم بانک مسکن با انواع وام خرید و خصوصا ارائهٔ وام به خانه اولیها، به بسیاری از خانه نوییها کمک میکند تا صاحب خانه شوند. هرچند به گواه بسیاری از کارشناسان، مبلغ وام مسکن دیگر پاسخگوی قیمتهای کنونی بازار نیست.
بههرحال بسیاری از خانههایی که امروزه برای فروش آگهی میشوند، هنوز سند در رهن بانک دارند. خرید و فروش این خانهها از لحاظ قانونی منع خاصی ندارد. مشاوران تنها باید در خرید و فروش آنها، مفاد مهم قرارداد را رعایت کنند. در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم که چگونه خانهای که وام مسکن دارد را خرید و فروش میکنند؟ قرارداد فروش خانه در رهن بانک چه شرایطی داشته و چه نکاتی در آن وجود دارد؟
مفاد قرارداد فروش خانه در رهن بانک
هر قرارداد فروش خانه، شامل اصولی ثابت میشود. اصول مهمی که شما به عنوان مشاور املاک باید در قرارداد فروش خانه در رهن بانک هم به آن توجه کنید، این اصول اغلب شامل موارد زیر میشوند:
- طرفین قرارداد
- موضوع قرارداد
- مشخصات ملک،
- نحوه پرداخت هزینه ملک
- نحوه تنظیم سند رسمی
- تسلیم کردن ملک
- شرایط قرارداد
وجود طرفین قرارداد اصل همیشگی در یک معامله است. مشخصات فروشنده و خریدار با ذکر شناسنامه، کد ملی، محل تولد، محل سکونت و شماره تلفن ذکر میشود. اگر هر یک از طرفین معامله دارای وکیل باشند، چطور؟ در نمونه قرارداد، بخشی برای درج مشخصات وکیل هم آورده شده است. برای مطالعه دقیق ادامه مطلب، ابتدا نمونه قرارداد را از لینک زیر دانلود کرده و مفاد را در آن بررسی کنید.
دانلود قرارداد فروش خانه در رهن بانک ورد (Word)

موضوع قرارداد و مشخصات ملک
در این قرارداد پس از معرفی، فروشنده و خریدار ملک را معرفی میکنید. مورد معامله باید با جزییات ذکر شود. پلاک خانه و آدرس آن در این قسمت، نوشته میشود. مساحت خانه نیز به دقت طرح میشود. در این قسمت، شماره دفترخانه و سند رسمی ذکر میشود که خریدار هم آن را مشاهده کرده است.
در این بخش، تأکید میشود که خریدار ملک موظف به پرداخت بدهی مربوط به رهن ملک است. اطمینان اینکه ملک سالم و بدون مشکل باشد، به عهده خریدار است. بنابراین هرگونه تخلفی که طبق پایان کار اتفاق افتاده باشد، به عهده خریدار خواهد بود. این مسأله به معنای این است که اگر عوارض و جرائمی شامل ملک شود، پرداخت آنها از روز معامله بر عهده خریدار خواهد بود. قرارداد فروش خانه در رهن بانک در این بند به واگذار نشدن ملک مورد معامله به دیگری، صحه میگذارد.
نحوه پرداخت هزینه خانه در قرارداد فروش خانه در رهن بانک
در این بند، در ابتدا به کل مبلغ معامله، اشاره میشود. این مبلغ به ریال و تومان ذکر میشود. چهار بند بعدی این ماده مربوط به پرداخت هزینه از جانب خریدار به فروشنده است. قرارداد فروش خانه در رهن بانک در این ماده میگوید چه مقدار پول در چند فقره به فروشنده و در چه تاریخی، پرداخت خواهد شد. یک مورد آخر ماده، مربوط به هزینه نهایی هنگام سند زدن در دفترخانه است. نوع پرداخت که چکی یا نقدی باشد هم در این ماده مطرح میشود.
قوانین ماده تنظیم سند رسمی چیست؟
ماده چهارم این قرارداد در مورد قوانینی است که هنگام تنظیم سند باید رعایت شود. نکته اول این ماده در مورد ساعت و تاریخ سند زدن در دفترخانه مورد تأیید بانک است. در این ماده به چند نکته دیگر هم اشاره میشود. اگر یکی از طرفین در تاریخ و ساعت مقرر حاضر نباشد، طرف دیگر نامه خود را در دفترخانه ثبت میکند.
در این قرارداد، فروشنده فتوکپی کلیه اسناد را ضمیمه میکند. اگر خریدار پول ملک را نقدی پرداخت میکند، سردفتر باید آن را بررسی کند و بشمارد. اگر هم که خریدار چک تضمین شده بانکی ارائه کند، سردفتر باید فتوکپی آن را ضمیمه قرارداد کند. در صورتی که خریدار یا فروشنده در تاریخ و ساعت مقرر حاضر نشوند، باید مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کنند. مبلغ جریمه در این ماده تعیین میشود.
تسلیم ملک در قرارداد فروش خانه در رهن بانک به چه معنا است؟ این قرارداد هم مانند سایر قراردادها به تاریخ تحویل ملک، اشاره میکند. علاوه بر این، قرارداد فروش، مبلغ جریمه دیرکرد را نیز تعیین میکند.
دانلود قرارداد فروش خانه در رهن بانک PDF
شرایط در قرارداد فروش خانه در رهن بانک
قرارداد فروش خانه شرایطی را در بر میگیرد که در هر قراردادی ذکر میشود. از جمله این شرایط، پرداخت مخارج حقالتحریر، ثبت و هزینه محضر است که بر عهده طرفین تعریف میشود. پرداخت دینهای قبلی مانند مالیات و عوارض نیز به عهده فروشنده است.
فروشنده باید قبض آب، گاز، برق و تلفن را تسویه کند و به خریدار تحویل دهد. هر هزینهای که تا روز معامله وجود دارد، در این قرارداد به عهده فروشنده تعریف میشود. جرائم ساختمانی، حق مشرفیت عوارض و … بر عهده فروشنده است. فروشنده در این قرارداد، متعهد میشود که این ملک در توقیف نیست. همچنین قرارداد فروش خانه در رهن بانک تصریح میکند که ملک به دیگری واگذار نشده است. فروشنده متعهد میشود که مانعی برای معامله آن وجود ندارد.
اگر خریدار به هر علتی ار خرید منصرف شود، باید طبق این قرارداد مبلغی را به فروشنده بپردازد. در این ماده گفته میشود که اگر معامله به علتهای قهری قابلیت فروش نداشته باشد، مبلغ باید به طور کامل به خریدار بازگردانده شود. همچنین مادههای دیگری مانند رضایت طرفین نیز مطرح میشود و دو شاهد آن را امضا میکنند.
اگر بهدنبال نمونه قراردادهای بیشتر در حوزه املاک هستید، روی لینکهای زیر کلیک کنید:
- دانلود نمونه قرارداد پیش فروش آپارتمان به همراه نکات حقوقی
- دانلود نمونه قرارداد خرید و فروش زمین بههمراه نکات حقوقی
- دانلود نمونه قرارداد اجاره دفتر کار بههمراه توضیحات و نکات حقوقی
- دانلود قرارداد مشارکت در ساخت بههمراه نکات حقوقی
- هر آنچه باید درباره مبایعه نامه املاک بدانید + دانلود نمونه مبایعه نامه
جمعبندی
وام مسکن در ایران به خانهدار شدن بسیاری از مردم کمک کرده است. به همین دلیل بسیاری از فایلهای فروش، مربوط به خانههای در رهنک بانک هستند. قوانین و قواعدی در زمینهٔ قرارداد فروش خانه در رهن بانک وجود دارد که در این مطلب به آن اشاره کردیم. مادههایی مانند شرایط پرداخت، شرایط ملک، زمان پرداخت هزینه خانه، شرایط فروش برای خریدار و فروشنده و مواردی از این دست که در این گزارش به طور جزئی توضیح داده شد. همچنین پیشنهاد میشود اگر ملکی دارید که با دریافت وام خریداری شده است، حتما پس از پرداخت اقساط، نسبت به فک رهن آن اقدام کنید.