هرآنچه باید درباره شغل مشاور املاک بدانید

مشاور املاک کیست و چه مهارتهایی دارد؟ در حالی که اکثر مردم با مفهوم شغل مشاور املاک آشنا هستند، اما مشاوره املاک میتواند داستانی متفاوت داشته باشد. مشاور املاک را میتوان یک برنامهریز مالی و یک مشاور سرمایهگذاری املاک دانست. شاید برای شما جالب باشد که در مورد کارهای یک مشاور بدانید. در اینجا آنچه شما باید قبل از ورود به این شغل بدانید را مطرح میکنیم. در مورد این که کارهای یک مشاور املاک چیست و او چگونه کار میکند؟ یا اینکه چگونه باید کار را شروع کنید؟ در ادامه با آکادمی املاک دیوار همراه باشید.
فهرست مطالب
شغل مشاور املاک چیست؟
به بیان ساده، شما به عنوان مشاوران املاک به خریداران و فروشندگان یا مستاجرها و موجرها یا سرمایهگذارها و فروشندههای املاک کمک میکنید که تصمیم بهتری در مورد معاملههایشان بگیرید. مشاور املاک هم در در زمینه معاملههای ملکی متخصص است و هم فهم درستی از روندهای بازار بازار مسکن دارد. او با تسلط بر همین موارد میتواند برای خرید و فروش به موقع مشاوره بدهد. از همه اینها مهمتر شما به عنوان مشاور املاک باید به جزئیات یک خانه خوب آگاه بوده و نکاتی را که باید در خرید و فروش و زندگی در آن مورد توجه قرار گیرند، به مشتریها بگویید.
شغل مشاور املاک بیشتر به سمت مدیریت داراییهای مشتریان پیش میرود. به عنوان مشاور املاک باید بتوانید با سرمایهگذاران املاک و مستغلات هم ارتباط داشته باشید. اگر یک بنگاه میخواهد در این حرفه تبدیل به وزنه شود، باید از مشاور عالی در توسعه استراتژی سرمایهگذاری و تعیین هدف برای رونق تجارت خود استفاده کند.

تفاوت مشاور املاک با فروشنده املاک در چیست؟
شغل فروشنده املاک محدودتر از یک مشاور تعریف میشود. درست است که هر دوی این موارد را میتوانیم ذیل عنوان شغل مشاوره املاک بدانیم، اما یک مشاور املاک حرفهای، فراتر از یک فروشنده عمل میکند.
شما به عنوان مشاور املاک خبره در مورد تصمیمگیری سرمایهگذاری در مورد داراییهای املاک مشارکت دارید. شما میتوانید از تخصص خود برای کمک به مشتری استفاده کنید. به مشتری بگویید این سرمایهگذاری، ایدهٔ مالی خوبی است یا نه.
شما در نقش مشاور املاک حرفهای، باید مدیریت بازاریابی و توان مذاکرهٔ بالایی داشته باشید. در مجموع، مشاوره املاک انواعی دارد که از فروشندگی تا مشارکت در سرمایهگذاری و استراتژی و تعیین اهداف شرکت را در بر میگیرد.
مزایای شغل مشاوره املاک چیست؟
حالا که نقش یک مشاور املاک روشنتر شد، باید از مزایا و معایب این شغل هم بگوییم. نگران نباشید. همه حرفهایها از قدم اول حرفهای نبودهاند. به خودتان زمان بدهید تا فراز و نشیبهای این راه را طی کنید.
شغل مشاور املاک آزادی عمل خوبی به شما میدهد. اغلب ساعت زمانی آن آزاد است. درواقع خود شما ساعت کار را تعیین میکنید؛ مگر اینکه بهعنوان مشاور کارمند، در خدمت آژانسی دیگر باشید. درصورت فعالیت مستقل، شما کسبوکار شخصی خود را اداره میکنید که مزیت به شمار میرود. آزادی عمل زیاد در شغل مشاوره املاک از مزایای این کار محسوب میشود.
یکی دیگر از مزیتهای این شغل درآمد مناسبی است که در انتظار حرفهایها است. به گفته حرفهایهای این شغل، مشاور املاک مبتدی باید اصطلاحا خاک بخورد تا کارآزموده شود؛ اما اگر در این شغل حرفهای شوید، از درآمد مناسبی هم بهرهمند خواهید شد.
اگر آژانس شما بهاندازه کافی بزرگ شود و ظرفیت جذب مشاوران بیشتر را داشته باشید، بهمرور به یک بازیگر مهم در محله و شهر خود تبدیل میشوید. تبدیل شدن به یک آژانس املاک زنجیرهای هم دشوار نیست و با کمی پشتکار میتوانید به آن مرحله برسید.
معایب کار در آژانس املاک چیست؟
شغل مشاوره املاک معایبی هم دارد. یکی از مشکلات مهم در این حرفه، فرصتهای شغلی محدود است. به همین علت است که این شغل را برای افرادی خاص پیشنهاد میدهند. افرادی که خودشان قادر به تامین بخشی از سرمایه باشند.
هر آژانس و بنگاهی به سادگی شما را مشاور املاک خود نمیکند. این مسأله چالش بزرگی است که سر راه یک مشاور املاک مبتدی قرار دارد. رقابت بالایی که در شغل مشاوره وجود دارد، یکی از مشکلات اساسی در این حرفه به شمار میرود.
نکته مهم اینکه درآمد مشاوران املاک به وضعیت بازار املاک و مستغلات بستگی دارد. میدانید که بازار املاک همیشه داغ نیست. شغل شما گاهی واقعا دچار رکود خواهد شد و باید به این اصل عادت کنید. این مسأله هم از معایب کار در آژانس املاک به شمار میرود. شما باید آماده باشید که دوران اوج و رکود را تجربه کنید.
مسأله بار حقوقی معاملات که متوجه شما است، یکی از مهمترین معایب کار کردن بهعنوان مشاور یا مدیر آژانس املاک به شمار میرود. در بسیاری از موارد، انتظارات غیرواقعی فروشندهها در قیمتگذاری ملک از معایب این شغل محسوب میشود. شما باید با فروشندهها صحبت کرده و آنها را قانع کنید که قیمت بازار به چه شکل است. در غیر این صورت، باید متتظر فروش نرفتن ملک باشید. در این مسیر احتمال دارد زمان را از دست بدهید.
یکی دیگر از مشکلاتی که مشاوران املاک با آن روبرو هستند، درصدی بودن کمیسیون در بسیاری از آژانسها است. کمیسیون دریافتی مشاور املاک به ارزش ملک بستگی دارد. به همین علت است که درآمد شما تقریبی است. دراینمیان قطعا نوسان زیادی را تجربه میکنید.
سرفصل تکمیلی: با معایب شغل مشاور املاک و سختیهای آن آشنا شوید

چگونه مشاور املاک شویم؟
هیچ راه مشخصی برای این که مشاور املاک شوید، وجود ندارد؛ اما پیشنهاداتی در این زمینه هستند که توجه به آنها خالی از لطف نیست. اول از همه باید آموزش ببینید. این اصل را حذف نکنید. با شرکت در کلاسهای آموزشی و دریافت مدرک شروع کنید. البته بدون دریافت مدرک و از آموزشهای رایگان هم میتوان شروع کرد. آموزشهایی که در آکادمی دیوار هم در دسترس علاقهمندان هستند. در مجموع همیشه تلاش کنید که در این مسیر حرفهای شوید.
توجه داشته باشید که شغل مشاوره املاک برای همه مناسب نیست. برای وارد شدن به این شغل، باید مهارتها و استعدادهایی را در خود تقویت کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم (با کلیک روی هر مهارت، آموزشهای مرتبط با آن را بخوانید).
جمعبندی
شغل مشاوره املاک در بیان ساده یعنی به مردم کمک کنیم که معاملههای خوبی را در صنعت املاک انجام دهند. در اغلب موارد مردم دانش لازم برای سرمایهگذاری و معاملههای ملکی را ندارند. شغل مشاور املاک ایجاد شد که مردم بتوانند به عدهای اعتماد کرده و خرید و فروش ملکی داشته باشند. شاید شما فقط در سرمایهگذاریها به افراد مشورت دهید یا تنها مشاور فروش باشید. بنابراین این شغل نیز انواع متفاوتی دارد. قبل از هرچیز به توانایی و علایق شما باز میگردد که در کدام یک فعال شوید.
شغل مشاوره املاک گرچه مزیتهایی مانند آزادی عمل و درآمد مناسب را دارد؛ اما فرصتهای شغلی چندانی را شامل نمیشود. برای ارزیابی اینکه در این شغل مناسب هستید یا خیر، اول در کلاسهای آموزشی شرکت کنید یا آموزشهای رایگان آکادمی دیوار را بخوانید. سپس با اشراف کاملتری قدم به عرصهٔ عمل بگذارید.