هوش کلامی چه تاثیری در پیشرفت مدیران املاک دارد؟

امروزه بسیاری از افراد در موقعیتهای شغلی و اجتماعی مختلف علاقهمندند که مهارت خوب سخن گفتن را در وجود خود تقویت کنند. اما نکته حائز اهمیت این است که برای آنکه بتوانید خانه ای بسازید، ابتدا باید مصالح لازم برای ساخت آن خانه را مهیا کنید. هوش کلامی هم یکی از مصالح لازم برای داشتن مهارت خوب سخن گفتن است. تا زمانی که ندانید به چه شکلی باید هوش کلامی خود را افزایش دهید، نباید انتظار خوب سخن گفتن را هم از خودتان داشته باشید. انسانها، بر اساس نظریه هوشهای چندگانه دارای انواع مختلفی از هوش هستند. هوش هیجانی، هوش عددی، هوش موسیقیایی، هوش فضایی، هوش کلامی و ….از انواع هوشهای چندگانه هستند. نکته مهم اینجاست که ما بیش از همه به هوش کلامی خود وابسته هستیم. زیرا بخش مهمی از ارتباطات ما در طول روز، کلامی است. ما با کلمات فکر میکنیم و حرف میزنیم. در ادامه این مطلب به مبحث هوش کلامی و تاًثیر آن در پیشرفت مدیران املاک پرداختهایم.
فهرست مطالب
هوش کلامی چیست؟
هوش کلامی یا هوش زبانی یک نوع هوش است که صرفاً روی تقویت مهارتهای کلامی فرد تاکید دارد. به زبان سادهترمیزان تسلط شما به کلمات و توانایی استفاده درست از آنها بر اساس مفهوم، صوت، ترتیب، موقعیت، جملهبندی و … هوش کلامی گفته میشود. هوش کلامی با کمک استدلالات مبتنی بر زبان، توانایی تحلیل اطلاعات و حل مسائل را به ما میدهد. این استدلالات میتواند شامل خواندن، شنیدن کلمات، مکالمه، نوشتن و حتی فکر کردن باشد.
تقویت هوش کلامی میتواند سطح بالاتری از روابط صحیح را برای ما رقم بزند. این نوع از هوش تا قرن اخیر ناشناخته باقی مانده بود، تا اینکه در سال ۱۹۸۳ شخصی به نام هاوارد گاردنر در کتابی تحت عنوان «قابهای ذهنی: نظریه هوشهای چندگانه» هوش انسان را به انواع مختلفی دستهبندی کرد.
او چهار مولفه را برای هوش کلامی در نظر گرفته که به شرح زیر است:
معناشناسی
شناخت معنا و بار معنایی صحیح هر واژه و استفاده از آن در جای مناسب، جزو اولین ویژگیهایی است که یک فرد دارای هوش کلامی باید از آن برخوردار باشد. برخی از واژهها در هر زبانی بسته به بستر کاربردی خود، میتوانند پیامهای متفاوتی را منتقل کنند. هوش کلامی تشخیص معانی متفاوت واژگان را برای ما آسان کند.
آواشناسی
شناخت فراز و فرودها و شیوه ادا کردن آوای جملات نیز اهمیت فراوانی در هوش کلامی دارد. در واقع فرد باید بتواند جملات خبری را به شیوه خبری، جملات سوالی را به شیوه سوالی و هر جمله را با آوای متناسب با مضمون آن به کار ببرد. در این صورت رعایت صوت و آوای صدا برای برقراری ارتباط کلامی با دیگران ضروری است. در غیر اینصورت ممکن است مخاطب خود را گیج کند.
قواعد و دستور زبان و توانایی جملهسازی
توانایی شیوه کنار هم چیدن کلمات کنار هم، بهطوری که برای مخاطب کاملاً قابل فهم باشد، یکی دیگر از ویژگیهای برتر هوش کلامی است. افرادی که توانایی بالایی در جملهسازی و جملهبندی نداشته باشند و نتوانند کلمات را به درستی پشت سر هم بچینید، نمیتوانند جملات خوبی خلق کنند و و از هوش کلامی بالایی برخوردار نیستند.
کاربرد زبان و واژهها
معمولاً بعضی لغات هستند که چند معنا دارند. اگر ندانیم چگونه باید از آنها استفاده کنیم، ممکن است باعث رخ دادن سوءتفاهم های زیادی شود. استفاده از مناسبترین واژه میتواند هوش کلامی بالای یک فرد را ثابت کند. بنابراین استفاده درست از واژگان نیز دیگر ویژگی هوش کلامی است که جزء ضروریات برخورداری از این هوش است.
هوش کلامی چه تاثیری در پیشرفت مدیران املاک دارد؟
همه انسانها در هر جایگاه و کسب و کاری که باشند نیاز به هوش کلامی دارند. افرادی که در حرفه املاک مشغول هستند نیاز بیشتری به هوش کلامی و ارتباط با مشتریان خود دارند. مدیران املاک و مشاوران با تقویت هوش کلامی میتوانند ارتباط بهتری با مشتریان خود برقرار کرده و در این کار موفقتر شوند. به همین دلیل باید نکات مهمی در زمینه هوش کلامی خود را تقویت کنند.
یکی از مهمترین تکنیکهای افزایش هوش کلامی مطالعه روزانه مدیران املاک است. شما به عنوان مدیر املاک میتوانید کتابها و مطالب مفید در این زمینه را شناسایی کرده و روزانه ساعتی را به مطالعه اختصاص دهید. در کنار مطالعه برای بهتر شدن در مهارت هوش کلامی، خوب گوش دادن را هم یاد بگیرید. این موضوع سبب میشود تمام توجه و تمرکزتان در زمان مذاکرات با مشتریان به سمت آنها باشد.
از دیگر تکنیکها یادگیری کلمات جدید توسط مدیران املاک و مشاوران در حوزه کاری خود است. با این کار دایره واژگان خود را افزایش داده و در موقعیتهای مناسب میتوانید از این کلمات استفاده کنید. شرکت در بحثها، تکنیک دیگری برای افزایش هوش کلامی شما است. هنگامی که در جمع نشستهاید در بحثها شرکت کنید. با این عمل میزان استرس خود را هنگام صحبت کردن کنترل میکنید. همچنین میتوانید اطلاعات، نحوه بیان، دایره واژگان و.. خود را در آن جمع محک بزنید.
مدیران املاک با استفاده از معناشناسی در هوش کلامی میتوانند معنای درست کلمات را تشخیص داده و پیام خود را به طور واضح به مشتری انتقال دهند. این امر سبب میشود مشتریان از جملات آنان پیام متفاوت دیگری دریافت نکرده و سوء برداشت نکنند.
همانطور که گفته شد مولفه دوم هوش کلامی آواشناسی است. مدیران املاک با تجربه به خوبی میدانند شیوه ادا کردن آوای جملات آنها اهمیت فراوانی دارد. در واقع اگر بتوانند هر جمله یا سوالی که از مشتری خود میپرسند با آوای متناسب با مضمون آن به کار ببرند، در برقراری ارتباط کلامی با دیگران موفق عمل کردهاند. در غیر اینصورت ممکن است مشتری خود را گیج کنند.
مدیران املاکی که توانایی بالایی در جملهسازی و جملهبندی دارند، می توانند کلمات را به درستی ادا کنند. این افراد قطعا توانمندیهایی مثل برقراری ارتباط موثر و مهمتر با مشتری خود را نیز دارند. این مسئله به حفظ ارتباط پویا بین طرفین کمک میکند. همچنین کاربرد لغات مدیران املاک به درستی از رخ دادن سوءتفاهمهای مشتری جلوگیری میکند.
استفاده از مناسبترین واژه از سوی مدیران املک میتواند هوش کلامی بالای یک فرد را ثابت کند. توجه داشته باشید شما به عنوان مدیر املاک با رعایت تمام تکنیکها و تقویت هوش کلامی خود ارتباط اثربخشی بین خود و مشتریان، برقرار خواهید کرد.
درس مرتبط: اهمیت فن بیان در شغل مشاوره املاک
جمع بندی
امروزه بسیاری از افراد در موقعیتهای شغلی و اجتماعی مختلف علاقهمندند که مهارت خوب سخن گفتن را در وجود خود تقویت کنند. به این مهارت، هوش کلامی گفته میشود. هوش کلامی یا هوش زبانی یک نوع هوش است که صرفاً روی تقویت مهارتهای کلامی یک فرد تاکید دارد. این نوع از هوش تا قرن اخیر ناشناخته باقی مانده بود، تا اینکه در سال ۱۹۸۳ شخصی به نام هاوارد گاردنر در کتابی تحت عنوان «قابهای ذهنی: نظریه هوشهای چندگانه» هوش انسان را به انواع مختلفی دستهبندی کرد.
او چهار مولفه را برای هوش کلامی به عنوان: معناشناسی، آواشناسی، قواعد و دستور زبان و توانایی جملهسازی، کاربرد زبان و واژهها بیان کرد. همچنین گفته شد که هر کسب و کاری نیاز به هوش کلامی دارد. اما افرادی که در حرفه املاک مشغول هستند، نیاز بیشتری به هوش کلامی و ارتباط با مشتریان خود دارند. مدیران املاک و مشاوران، با تقویت هوش کلامی میتوانند ارتباط بهتری با مشتریان خود برقرار کرده و در این کار موفقتر شوند. در این مطلب به چند مورد از نکات برای تقویت هوش کلامی مدیران املاک و تاثیر آن اشاره شد.